סחרחורות / ורטיגו 2016-03-24T12:47:58+00:00

סחרחורות / ורטיגו

טיפול ומניעה באמצעות כירופרקטיקה

רובנו חווינו תחושה של סחרחורת או חוסר שיווי משקל. תחושת הסחרחורת יכולה להיות די מפחידה וממש להוציא אותנו מ"שיווי משקל". במרבית המקרים התופעה הינה אפיזודה רגעית וחולפת. אך במקרים חריגים, הסחרחורת עלולה להחריף ולגרום לתחושה העלולה לשתק אותנו.
 
על אף שכיחותה, עדיין אין הסכמה ברורה בכל הקשור לגורמים לתופעה. אך עם זאת, מרבית המומחים יודעים להצביע על הקשר בין ליקויים בחוליות הצוואריות לסחרחורת הנגרמות כתוצאה מחבלות ולקויות יציבה. סחרחורת, חוסר התמצאות במרחב, יכולה אף לבטא מצב של אי-תאימות במצבנו הרגשי-מנטאלי; חוסר תאימות בין היכן שאנו נמצאים לבין היכן שאנו אמורים להיות.
 
בגדול, סחרחורת נגרמת כתוצאה משיבושים ביכולת המוח לקלוט ו\או לפענח את הגירויים המגיעים אליו מאברי שיווי המשקל. איברים אלו כוללים את מערכת שיווי המשקל הממוקמת בחלל האוזן, העיניים אך בעיקר מחיישנים עצביים הממוקמים לאורך חוליות הצוואר. כאשר קיים מצב בו הגוף נמצא במצב מסוים  והמוח "חושב" שהגוף נמצא במצב שונה – אנו עומדים אך המוח "חושב" שאנו בתנועה, מתפתחת סחרחורת.
 
קיימים ארבעה אפיונים שונים אשר המטופל מתאר כתלונת סחרחורת:
קלילות ראש – המטופל מרגיש " לא בסדר עם הראש", לעיתים התחושה דומה להרגשה אחרי שתיית כוס יין.  
פרי-סינקופ – המטופל מרגיש שהוא "מתעלף" תופעה הקשורה לירידה בלחץ הדם המתרחשת לאחר קימה מהירה  .
חוסר איזון / חוסר יציבות – המטופל מרגיש שהוא לא מאוזן, כאילו שמשכו אותו לצד אחד, או תחושה הדומה לאדם העומד על רפסודה במים ומרגיש כאילו הוא יכול ליפול בכל רגע. 
ורטיגו – המטופל מרגיש כאילו הוא מסתובב או הסביבה מסתובבת והוא נייח. קורה לרוב בהתקפות פתאומיות או בתחושה קבועה ברמה נמוכה.
 
כיום, הרפואה עדיין אינה יכולה להצביע במדויק על המנגנונים הגורמים לסחרחורות. אולם העדויות המצטברות מעידות על כך שלחצים על חוליות עמוד השדרה הצווארים הנגרמים מחבלות – נפילה מאופניים, תאונות דרכים ולקויות יציבה וראיה מהווים גורם משמעותי בהתפתחות סחרחורות. חוליות ושרירי הצוואר רוויים בחיישנים עצביים המובילים מידע אל המוח ומהמוח אל כל מנגנוני התנועה. לחצים עצביים בחוליות הצוואר משבשים את התקשורת גוף-מוח,ותורמים להתפתחות סחרחורות.
 
הבדיקות לאיתור הגורמים לסחרחורות לרוב חוזרות שליליות ופעמים רבות הטיפול הוא בשיטת "ניסיון וטעייה" לאחר ששוללים את האפשרויות החמורות, מסכנות החיים. בכל זאת, מחקרים מצאו שגם במטופלים שמקור סחרחורת לא נמצא, הטיפול הכירופרקטי הביא לשיפור תפקודי עמוד השדרה הצווארי ולהיעלמות סחרחורת בכ- 79% מהמקרים. מטופלים אשר החלו לסבול תופעות סחרחורת בעקבות תאונת דרכים או כל חבלה אחרת לראש ולצוואר, הטיפול הכירופרקטי נמצא יעיל ביותר עם תוצאות מצוינות בכ-90% מהמקרים.
 
בכל תופעה של סחרחורות תמיד יש לבדוק את תפקוד עמוד השדרה בכלל ובפרט את חוליות הצוואר. הבדיקה אמורה לזהות לקויות תנועתיות – סובלקסציות (לחצים חולייתיים) וחוסר איזון בטונוס שרירי הצוואר. בנוסף, יש לבדוק האם קיימים לחצים על חוט השדרה המהווה עורק ראשי בתעבורת המידע בין המוח לגוף. מטרת הטיפול היא לתקן ולשקם את ההפרעות העצביות ואת תבניות התפקודיות הלא מאוזנות ובכך לשפר את מערכת התנועה הכללית ומניעת הישנות הבעיה.
 
טיפול בכירופרקטיקה בשיטת N.S.A מאפשר שחרור מתח מחוט השדרה ולא רק לחולייה בודדת כפי שנעשה עד היום. הטיפול מפסיק את ההתנהלות המגננתית ומאפשר למוח דפוסים תפקודיים יעילים ורגועים יותר. הטיפול מתבצע באמצעות מגע עדין ומדויק בנקודות אסטרטגיות בחוט השדרה. המתח הכרוני בשרירי הגב יורד, תפקוד החוליות משתפר, והיציבה משתפרת, עמוד השדרה מתגמש ועומד בצורה יעילה בעומסי היומיום. המתח הגופני הפנימי נרגע ותפקוד המערכות הפנימיות משתפר: הנשימה, הלב ולחץ הדם, מערכת העיכול ועוד. מערכת החיסון מתחזקת והגוף מרגיש בריא יותר. המתח הרגשי\נפשי נרגע, משתפרת היכולת להתמודד עם מצבי חרדה, עצבנות, דיכאון, עייפות קשיי שינה ועוד. הגוף מפתח דפוסים עצביים המאפשרים לזהות  ולשחרר מתח שנאגר בגוף ומשכלל את יכולת הריפוי העצמית.