קשיי שינה 2016-03-24T13:19:16+00:00

קשיי שינה

טיפול ומניעה באמצעות כירופרקטיקה

אם את או אתה חווים קשיי שינה אינכם לבד. יותר מ-25% מכלל האוכלוסייה בעולם המערבי סובלת מ קשיי שינה. חלקם חווים אפיזודות של קשיי שינה ועבור חלק זה נהפך למצב כרוני. קושי בשינה מוגדר כקושי בלהירדם ו/או להישאר ישן. לחוסר ביכולת להירדם ישנם תופעות פיזיות ופסיכולוגיות חריפות ביותר. למעשה גופנו חייב!! שעות שינה.
 
גופנו חייב מינימום של 6-8 שעות שינה ובקרב ילדים אף 9-10 שעות. כמות שעות השינה חשובה אך לא פחות זה איכותה. בזמן שינה עמוקה מופרשים כימיקליים והורמונאליים במוח ובגוף החיוניים ביותר לתפקודו הבריא של הגוף. מנגנוני הריפוי, השיקום והגדילה של הגוף מתרחשים בזמן שינה עמוקה. ככל שהעומס על גופנו גדל, כמו אולי עבודה קשה, מתח ואף פעילות גופנית, כך גם, גופנו זקוק ליותר שעות שינה כדי להתאושש בצורה נאותה.
חוסר בשעות שינה מוביל לפציעות, לירידה בתפקוד מערכת החיסון ובכך גורם לשפעות ומחלות, לעייפות ותשישות, לאי- יכולת להתמקד במטלות היום- יום ועוד מגוון של תסמינים.
 
הגורמים לקשיי שינה הינם מגוונים ביותר:
פסיכולוגיים- מתח, דאגה. לרוב כשהמקור לדאגה חולף השינה גם השינה חוזרת למצב תקין.
תזונה- צריכה של משקאות ומזונות היוצרים מצב של ערות – קפה, אלכוהול, חומרים ממריצים או אף כתופעות לוואי לתרופות ומשככי כאבים.
פיזיים- כאבים, מיטה לא נוחה, רעשים סביבתיים. קור\חום.
 
טיפול בכירופרקטיקה בשיטת N.S.A מאפשר שחרור מתח מחוט השדרה ולא רק לחולייה בודדת כפי שנעשה עד היום. הטיפול מפסיק את ההתנהלות המגננתית ומאפשר למוח דפוסים תפקודיים יעילים ורגועים יותר. הטיפול מתבצע באמצעות מגע עדין ומדויק בנקודות אסטרטגיות בחוט השדרה. המתח הכרוני בשרירי הגב יורד, תפקוד החוליות משתפר, והיציבה משתפרת, עמוד השדרה מתגמש ועומד בצורה יעילה בעומסי היומיום. המתח הגופני הפנימי נרגע ותפקוד המערכות הפנימיות משתפר: הנשימה, הלב ולחץ הדם, מערכת העיכול ועוד. מערכת החיסון מתחזקת והגוף מרגיש בריא יותר. המתח הרגשי\נפשי נרגע, משתפרת היכולת להתמודד עם מצבי חרדה, עצבנות, דיכאון, עייפות קשיי שינה ועוד. הגוף מפתח דפוסים עצביים המאפשרים לזהות  ולשחרר מתח שנאגר בגוף ומשכלל את יכולת הריפוי העצמית.
 
עצות לשינה בריאה:
  • מקלחת חמה לפני השינה
  • שמע מוזיקה מרגיעה
  • הקפד לישון באותה שעה ולקום באותה שעה
  •  שתה תה קמומיל או אניס
  • אוורר את חדר השינה
  • דאג למזרן נוח לשינה
  • הימנע מלראות תכוניות טלוויזיה העלולות ליצור מטרד מחשבתי
  • החשך את החדר ונטרל רעשים סביבתיים
  • בצע תרגילי נשימות או מתיחות לפני השינה
  • הרגלי שינה בריאים
 
שינה על הבטן: ככלל שינה על הבטן פחות מומלצת מן הסיבות הבאות:  הבעיה הראשונה עם תנוחה זו היא שהראש והצוואר פונים ימינה או שמאלה , דבר העלול ליצור מתח בשרירי הצוואר ולהגביל את אספקת הדם לשרירים אלה.  בנוסף לכך קיימת הגברה של הלורדוזה המותנית הגורמת לעליית המתח והלחץ בגב התחתון.                                                                                                                              
אם בכל זאת את\ה מעדיף\ה לישון על הבטן, נסה\י לשים כרית תחת הכתף והחזה בצד אליו פונה הראש, בצורה זו את\ה מקטין\ה את המתח הנוצר בצוואר, כיפוף קל של אחת הרגליים יקל על המתח הנוצר בגב התחתון.
 
שכיבה על הצד:  נחשבת לתנוחת השכיבה המומלצת ביותר בתנאי שכרית תחת הראש והצוואר תומכת את עמוד השדרה הצווארי בהמשך ישר לעמוד השדרה הגבי.  רצוי ששתי הידיים יפנו לצד אליו פונה הראש ואת\ה יכול\ה להשתמש בכרית נוספת לתמוך את הידיים או את הרגליים. על הברכיים (שתיהן או רק אחת מהן) להיות כפופות על מנת להפחית את הלורדוזה המותנית ולמנוע לחץ באזור. זו בדרך כלל תנוחת השכיבה המועדפת על ידי אנשים הסובלים מבעיות גב תחתון.
 
שינה על הגב: בשעת שינה על הגב, מומלץ להשתמש בכרית דקה התומכת את הראש ואת הלורדוזה הצווארית. אין להשתמש בכרית עבה (מלבד בגיל המבוגר) הדוחפת את הצוואר והראש קדימה בתנוחה לא טבעית. תמיכה תחת הברכיים או השוקיים עוזרת בהפחתת המתח והלחץ מעמוד השדרה. בשעת שינה על הגב קיימת נטייה לנחור יותר מאשר בתנוחות שינה אחרות . כמו כן אנשים הרגילים לישון על הגב נוטים לסבול מכאבי גב תחתון בסופי שבוע כאשר הם ישנים יותר מהרגיל כתוצאה ממתח מוגבר על השרירים הרצועות והגידים.
בנוסף להנ"ל קיימת חשיבות לסוג המזרון. מזרון טוב ונוח לא קשה מדי ולא רך מדי, הינו חשוב מאוד, בייחוד לילדים הזקוקים לתמיכה טובה בגב בשנות ההתפתחות של עמוד השדרה.
 
זכור, כדי לרכוש הרגל שינה חדש, עליך להתחיל את השינה בתנוחה הרצויה לך כל לילה במשך 3 שבועות. לא חשוב אם תתהפך\י במשך הלילה זה טבעי ותסיים\י בתנוחת אחרת. במשך התקופה הזאת ההרגל לאט לאט יחדור לתודעתך ותוכל\י לשנות את תנוחת השינה.